Microsoft Excel

Microsoft Excel este un program cu ajutorul căruia se realizează calcule tabelare.Având în vedere numărul de utilizatori, este catalogat drept cel mai folosit software pentru calcul tabelar. Programul se mai numeşte şi software pentru foi de calcul şi prezintă o interfaţă asemănătoare cu cea de la Microsoft Word, având aceeaşi organizare a sistemului de meniuri şi a barelor de instrumente.Fişierele din program sunt denumite registre de calcul. Fiecare registru de calcul este compus din trei foi de calcul.

De asemenea, fiecare foaie de calcul este formată din coloane şi rânduri care se intersectează şi duc la realizarea unor celule în care se introduce textile, cifrele, formulele, etc. Cele mai multe dintre operaţiile executate în Excel sunt făcute cu ajutorul comenzilor disponibile pe bară de meniuri şi cu barele de instrumente standard.Acesta permite să creezi tabele care pot să calculeze automat totalurile valorilor numerice care sunt introduse.Pentru că are nenumărate caracteristici de aspect de table şi imprimare a se poate limita la o pagină, există persoane care îl folosesc şi că program de creare şi documentare. Excel nu are formatarea de text complicate şi caracteristicile de aspect al caracterelor din Word.La fel că şi Word, Excel face parte din grupul Microsoft Office fiind disponibil atât pentru Windows cât şi pentru MAC OS.

Programul este folosit indeosebit de către firme, fiind de un real folos pentru calcule la scară largă. Conceptul de Excel a apărut în 1982, la acea vreme purtând numele de Microsoft Multiplan. Câţiva ani mai târziu, apare prima versiune pentru Apple Macintosh. Pentru Windows, prima versiune a apărut în anul 1987, fiind vorba despre Excel 2.0. La începutul anilor 90 a apărut pentru Windows şi varianta Excel 3.0.Astfel s-a continuat cu Excel 4.0, 5.0, după care s-a trecut la Excel 95, care redă exact anul când a fost conceput. A urmat versiunea 97, 98 şi tot a evoluat de la an la an până în prezent.