Microsoft Word

Microsoft Word este considerat de către specialişti că fiind cel mai bun program de scris din lume, dar şi cel mai folosit, pe locul secund clasându-se Open Office Write. Cu acest software se pot crea documente pe calculator. Astfel, se pot realiza documente, pagini de internet, desene sau rapoarte.De asemenea, Microsoft Word poate permite unui utilizator să lucreze cu mai multe documente în acelaşi timp şi furnizează mai multe caracteristici de ajutor pentru crearea unui text. Oferă posobilitatea de a crea un text folosind fotografii sau ilustraţii că imagini sau că fundal, de a adaugă figuri precum tabele, hărţi,diferite forme,şi altele.

Pentru a uşura muncă utilizatorului, programul dispune de butoane de administrare care pot îndrumă paşii spre un text bine conceput.De aceea este şi foarte uşor de folosit, fiind printre primele programe ultilizate de începători. De remarcat faptul că programul Microsoft Word se ocupă şi de partea de corectură a unui text, în cazul în care există greşeli gramaticale.Dacă la început programul era disponibil doar în varianta engleză, de-a lungul timpului acesta s-a dezvoltat, astfel că în prezent poate fi găsit în mai multe limbi, având în vedere că este folosit în toată lumea.Conceptul de Microsoft Word a apărut pentru prima dată în anul 1983. La vremea respectivă purta numele de Mulţi-Tool Word şi era folosit doar pentru sistemul de operare MS-DOS. După doi ani, Microsoft Word se lansează şi pe platforma Apple Mancintosh, fiind cunoscut faptul că firma americană a produs primele computere comerciale din lume cu maus şi interfaţă grafică.

Abia după 4 ani, adică în 1989 Microsoft Word a lansat şi varianta pentru Windows. Din anii 90 şi până în 2013, programul a evoluat, fiind introduse pe piaţă mai multe versiuni, cum ar fi: Word 2003, Word 2007 sau Word 2010 pentru Windows sau Word 2008 pentru sistemele Macintosh.Precizăm că Microsoft Word este component al grupului Microsoft Office.