Windows Phone

Este adevărat că iPhone-ul are nenumărate avantaje, dar nu pot fi neglijate nici beneficiile aduse de către Windows Phone.

Dimensiunea ecranului contează foarte mult în momentul în care va hotărâţi să optaţi pentru Windows Phone 8.  Acesta este optimizat pentru smartphone-uri cu ecrane de mari dimensiuni.  Trebuie menţionat faptul că cel mai recent iPhone de abia a ajuns la 4 inci, în timp majoritatea terminalelor cu Windows Phone au o diagonală de 4,5 inci sau chiar mai mare.

Demn de menţionat este şi faptul că Windows Phone rulează Microsoft Office.  Ce înseamnă acest lucru?  În permanentă, puteţi crea, edita orice tip de fişier Microsoft Word, Excel, PowerPoint.  Fişierele pot fi vizualizate cu uşurinţă, la fel că şi pe desktop.  Mai mult, interfaţă de editare este special modificată pentru mobil.  De asemenea, prin SharePoint Server 2010, după ce editaţi documentele de pe computer, le puteţi trimite prin email chiar din aplicaţia Word Mobile.

Windows Phone

Trebuie remarcat faptul că găsirea aplicaţiilor utile este mai uşoară în Windows Marketplace.  Aici ajung la vânzare doar aplicaţiile care trec testul de calitate.

Absenţa reclamelor este un alt mare avantaj al Windows Phone.  Utilizatorii care doresc să folosească jocurile se lovesc adesea în aplicaţiile Android de tot felul de reclame.  Acest lucru este destul de neplăcut.  De cealaltă parte, pe Windows Phone, reclamele sunt rare sau chiar de negăsit.

Varietatea de culori ale ecranului reprezintă un alt avantaj Windows Phone.  Nuanţele pot fi schimbate foarte uşor.  Ecranul poate fi personalizat foarte uşor, după bunul plac.  Redimensionare icon-urilor este posibilă în cadrul Windows Phone.  Acesta este un mare avantaj.  Utilizatorii au posibilitatea de a modifică dimensiunea icon-urilor în funcţie de importantă acestora şi de cât de des aleg să le utilizeze.